Події
13 січня 2016
Порошенко вимагає від Яценюка негайно збільшити зарплати військових в АТО
Одним з обгрунтувань пропозиції стало "уникнення диспропорції між розмірами грошового забезпечення військовослужбовців і представників інших силових відомств".
news-image

Президент України Петро Порошенко звернувся до прем'єр-міністра Арсенію Яценюку з пропозицією негайно розглянути питання про збільшення розмірів посадових окладів і окладів за військовим званням військовослужбовців, що відстоюють суверенітет і територіальну цілісність держави в боротьбі з російським агресором, передає «Є!».

У листі до глави уряду глава держави пропонує збільшити виплати воїнам, враховуючи важливість завдань з оборони країни від російської агресії, захисту її суверенітету і територіальної цілісності, виконуваних військовослужбовцями в умовах безпосередньої загрози їх життю і здоров'ю, а також щоб уникнути диспропорції між розмірами грошового забезпечення військовослужбовців і представників інших силових відомств, - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті глави Української держави в середу.

Порошенко також пропонує невідкладно визначитися щодо впорядкування виплат грошової винагороди військовослужбовцям, які безпосередньо беруть участь у виконанні завдань у районі проведення антитерористичної операції.

Порушене питання прохання пропрацювати в межах видатків, передбачених у державному бюджеті України на 2016 рік на ці цілі, - йдеться в листі президента.
Читайте також: Порошенко розповів, чи буде мобілізація у 2016-му