Події
14 січня 2016
У горах Закарпаття заблукалий турист врятувався завдяки звукам музики, що лунали з бази відпочинку
Сьогодні ввечері разом із друзями він повертається додому.
news-image

Як повідомили у прес-службі ДСНС України у Закарпатській області, ввечері 13 січня в районі гори Близниця Рахівського району Закарпатської області заблукали двоє туристів – мешканці Києва та Миколаєва, передає «Є!».

Чоловіки каталися на лижах гірськими схилами й, внаслідок густого туману, втратили орієнтир і заблукали. Про їхнє зникнення до оперативно-рятувальної служби о 18:30 повідомили друзі.  

На пошуки лижників задіяли гірські пошуково-рятувальні відділення м. Рахів та смт Ясіня. Вже о 19:25 рятувальникам вдалося знайти одного з туристів, мешканця м. Миколаєва.

Оскільки медичної допомоги чоловік не потребував, його доправили на туристичну базу в урочище Драгобрат.  

О 23:00 пошуки другого лижника, жителя м. Києва, довелося призупинити через погіршення погодних умов. Роботи відновили вже вранці 14 січня.  

14 січня, о 12:55 у Рахівському районі завершилися роботи з пошуку туриста. 27-річний хлопець катався на сноуборді схилами гори Стіг. Через сильний туман він втратив орієнтир і заблукав. Мешканець столиці потрапив у ліс, де йому й довелося заночувати. Розпалити вогнище туристові не вдалося, оскільки через падіння у сніг в нього намокла запальничка.  

Пошуки сноубордиста проводили представники гірських пошуково-рятувальних відділень м. Рахів та смт Ясіня, а також лісники й працівники Карпатського біосферного заповідника – усього було задіяно 19 людей та 4 одиниці техніки. Роботи значно ускладнювалися поганими погодними умовами і відсутністю телефонного зв’язку з туристом, адже хлопець, нехтуючи всіма правилами безпеки, не взяв із собою в гори мобільний телефон.  

Поки рятувальники прочісували гірські схили, турист почув звуки музики й таким чином вийшов до бази відпочинку в урочищі Драгобрат.

Представники ДСНС, які прибули на місце, пересвідчилися, що стан здоров’я сноубордиста задовільний і медичної допомоги він не потребує. Сьогодні ввечері разом із друзями киянин повертається додому.   

Читайте також: Біля одеського вокзалу трамвай зійшов з рейок і задавив 25-річного чоловіка