Суспільство
15 січня 2016
"Кадиров - ганьба Росії": у російських соцмережах розпочався політичний флешмоб
Так користувачі висловлюють підтримку красноярському депутату Костянтину Сенченко, який розкритикував заяви Кадирова.
news-image

У Росії опозиційні політики, громадські діячі і звичайні користувачі запустили в соціальних мережах флешмоб, суть якого зводиться до публікації фрази «Кадиров - ганьба Росії», передає «Є!» з посиланням на огляд "Московського комсомольця".

Таким чином інтернет відреагував на конфлікт депутата красноярського міськради Костянтина Сенченко і глави Чечні Рамзана Кадирова.

Останній, нагадаємо, заявив, що необхідно провести процеси над «ворогами народу» з опозиції, після чого Сенченко написав у Facebook пост, запропонувавши Кадирову, який, на його думку, ганьбить звання академіка і Героя Росії, йти «куди подалі».

На цьому, однак, історія не закінчилася. Пізнім вечором четверга Грозненське телебачення випустило сюжет з нібито вибаченнями Сенченко перед Кадировим, а сайт LifeNews підтвердив їх аудіозаписом. Сам Сенченко спростував свої «вибачення», пояснивши, що запис його приватної розмови, в якому він жалкував про форму, а не про суть полеміки з Кадировим, якимось чином потрапила в ЗМІ і ніяк не може бути публічною позицією.

Після цього і почався флешмоб, ідея якого належить редактору інформагентства «Політрада» Олексію Шабурову. Він запропонував, щоб «кожна чесна людина» написала «Кадиров - ганьба Росії», оскільки «всіх керівник Чечні вибачитися не змусить». На думку Шабурова, «при потуранні федеральних властей» на території Росії створена «африканська диктатура».

Фразу опублікували у своїх блогах Ілля Яшин (ПАРНАС), Леонід Волков (Демократична коаліція), Данило Кен (муніципальний депутат Петербурга), журналіст і автор блогу «Лапшеснімалочная» Олексій Ковальов, член політради ПАРНАС в Петербурзі Костянтин Суходольський, юрист ФБК Любов Соболь і багато інші користувачі.
Серед лайкнувшіх цю заяву були політолог Станіслав Бєлковський, депутат ГД Дмитро Гудков. Підтримав Сенченко (правда, без репоста фрази) і депутат ГД Валерій Зубов.

При цьому заступник головного редактора радіостанції «Ехо Москви» Володимир Варфоломєєв у Твіттері зазначив, що не розуміє тих, хто пише цю фразу, так як Кадиров не ганьба Росії, а сама, на його думку, її суть.

Читайте також: Кадиров влаштував публічний суд для жінки, яка насмілилась його критикувати(відео)