Суспільство
21 січня 2016
Уральський поліцейський зловив грабіжника «на живця», переодягнувшись бабусею
Злочини відбувалися за однією схемою - зловмисник наздоганяв жертву, нападав на неї ззаду, виривав сумку і тікав.
news-image

Поліцейський переодягнувся в стареньку і затримав грабіжника, повідомили в ГУ МВС по Свердловській області, передає «Є!» із посиланням на АіФ.

З листопада минулого року в поліцію російського міста Ревда звернулися шестеро літніх місцевих мешканок з повідомленнями про скоєні стосовно них грабежі. Злочини відбувалися за однією схемою - зловмисник наздоганяв жертву, нападав на неї ззаду, виривав сумку і тікав. Всі потерпілі описували грабіжника як худорлявого високого чоловіка в темному одязі і в чорній шапці з білою смугою.

Для затримання злочинця детективами було вирішено використовувати нестандартний спосіб - «ловити на живця». Заступник командира взводу позавідомчої охорони лейтенант поліції Денис Сафронов преобразився в стареньку за допомогою жіночих речей, взятих у колег, і під наглядом оперативників відправився «гуляти» в районі, де були зафіксовані випадки нападу.

Незабаром грабіжник клюнув на вудку, проте повалити «стареньку» не вийшло, вона дала відсіч. Тільки опинившись на землі, здивований чоловік зрозумів, як його провели. 

Згадуючи «полювання на живця», Денис Сафронов посміхається:

Це було цікаво. Правда, бабуся з мене вийшла підозріла якась - люди на вулиці озиралися, але для проведення оперативного заходу підійшло. Запам'ятався вираз обличчя нападника - мені здається, він навіть не відразу зрозумів, що сталося і хто перед ним.

Затриманим виявився місцевий житель, раніше судимий за крадіжку, грабежі і розбій. На свободу з місць ув'язнення він вийшов 14 серпня 2013. Офіційно ніде не працевлаштувався.

У ході проведення слідчих дій за місцем проживання цього громадянина поліцейськими вилучені викрадені у літніх жінок сумки, їхні документи, стільникові телефони, банківські картки і сума грошей, які виявилися так хитро заховані в дамській сумці, що чоловік не зміг їх виявити.

Читайте також: У Києві 25-річні парубки в обідній час грабували квартири (відео)