Суспільство
22 січня 2016
У Москві хочуть встановити пам'ятник пілоту Су-24, збитому турецькими ВПС над Сирією
Крім того, на честь льотчика хочуть перейменувати провулок у Москві, де розташовується посольство Турецької Республіки.
news-image

Міноборони Росії підтримало ініціативу Ліги сприяння оборонним підприємствам (ЛСОП) про увічнення пам'яті Олега Пєшкова - загиблого пілота російського бомбардувальника Су-24, збитого турецькими ВПС над Сирією - і готово допомогти у встановленні його монумента в Москві. Про це йдеться у відповіді оборонного відомства за підписом заступника міністра Миколи Панкова на лист глави ЛСОП, депутата Держдуми Володимира Гутеньова, передає «Є!» із посиланням на ТАРС.

Громадська ініціатива про увічнення в Москві пам'яті Героя РФ підполковника О.А.Пєшкова підтримується. Міністерство оборони РФ готове надати сприяння у виготовленні силами Студії військових художників імені М.Б. Грекова меморіальної дошки, бюста або пам'ятника загиблому льотчику, - наголошується в листі міністерства.

Як повідомив Гутеньов, тепер для початку роботи над проектом автори ініціативи чекають відповіді від мера Москви на звернення, відправлене йому на початку грудня минулого року. У ньому ЛСОП просить Сергія Собяніна "розглянути можливість рекомендувати міській міжвідомчій комісії по найменуванню територіальних одиниць, вулиць, станцій метрополітену, організацій та інших об'єктів міста Москви перейменувати 7-й Ростовський провулок Москви, на якому розташовується посольство Турецької Республіки, на честь Героя Росії підполковника А.Пєшкова, загиблого 24 листопада 2015 від сил турецьких ВПС в районі сирійсько-турецького кордону, з подальшою установкою меморіальної дошки, бюста або пам'ятника ".

Ми раді підтримці Міноборони у цій справі і докладемо всіх можливих зусиль для того, щоб пам'ятник Олегу Пєшкову був встановлений в Москві, - додав глава ЛСОП.

Гутеньов нагадав, що бомбардувальник Су-24 з двома льотчиками на борту був збитий ВПС Туреччини 24 листопада 2015 року. Підполковник Олег Пєшков під час катапультування був розстріляний, штурмана Костянтина Мурахтіна вдалося врятувати.

Читайте також: У Грозному проходить мітинг на підтримку Рамзана Кадирова (фото)