Суспільство
27 січня 2016
Мурманська влада виселяє українських біженців на вулицю
З 1 лютого 32 людини разом з дітьми повинні покинути гуртожиток.
news-image

Губернатор Мурманської області Марина Ковтун розпорядилася ліквідувати пункти тимчасового розміщення (ПТР) для біженців з української території. Відповідна постанова опублікована на сайті уряду регіону, пише FlashNord, передає «Є!».

Губернатор посилається на постанову уряду РФ про зміну правил надання регіональним бюджетам засобів для тимчасового соціально-побутового облаштування громадян України, які прибули на територію РФ "в екстреному масовому порядку" і знаходяться в ПТР.

Адміністрація Мурманська відповідно до постанови Ковтун вже заявила про примусове розселення мешканців гуртожитку по вулиці Сафонова з понеділка, 1 лютого. Зараз у гуртожитку проживають 32 біженця з Донецької та Луганської областей, у тому числі семеро дітей.

"Вони не хочуть виїжджати, навіть незважаючи на постанову уряду, кажуть, що ніяк не можуть знайти собі житло. Вони хочуть квартири, а не кімнати, і вважають, що їм зобов'язані їх надати", - заявила журналістам начальник відділу по роботі зі зверненнями громадян міської адміністрації Олена Калініна.

Відзначимо, саме ця чиновниця в листопаді минулого року кричала на одного їх українських біженців так, що його на швидкій відвезли в лікарню. Диктофонний запис розмови на підвищених тонах опублікувало одне з місцевих ЗМІ.