Події
28 січня 2016
Штайнмаєр жорстко відповів Лаврову щодо фейкової справи "зґвалтованої мігрантами дівчинки Лізи"
Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр (Frank-Walter Steinmeier) в незвично різкій формі відповів своєму російському колезі Сергію Лаврову з приводу «справи 13-літньої російськомовної дівчинки Лізи».
news-image

Керівник німецького зовнішньополітичного відомства звинуватив свого візаві у втручанні у внутрішні справи ФРН – повідомило «Є!» з посиланням на радіо  Deutsche Welle.

Немає жодних виправдань для того, щоб використовувати цю справу для політичної пропаганди і втручатися в і без того складну внутрішньонімецьку дискусію про мігрантів і розпалювати її, – заявив міністр закордонних справ Німеччини.

За словами Штайнмаєра, німецька влада робить все можливе, щоб розібратися в тому, що трапилося. «Я можу лише порадити російській владі враховувати результати розслідування», - підкреслив він.

Заява німецького міністра закордонних справ надійшла у відповідь на висловлювання глави російського МЗС Сергія Лаврова у вівторок, 26 січня, під час його прес-конференції. Російський міністр торкнувся гучної історії з дівчинкою Лізою, яку, за твердженням її родичів, «викрали і зґвалтували мігранти». Лавров, зокрема, закинув владі Німеччини спробу «політкоректно залакувати дійсність у внутрішньополітичних цілях».

Тим часом німецьке слідство вже встановило, що не було ні викрадення дівчинки Лізи, ні її зґвалтування, проте в російських ЗМІ продовжується "роздмухування" цієї теми.

Читайте також: Уряд Німеччини спростив процедуру депортації мігрантів-правопорушників