Світ
10 лютого 2016
Президент Чехії підтвердив - країна заплатила викуп за жінок, викрадених у Пакистані
Сума викупу становила близько 6 мільйонів доларів.
news-image

Президент Чеської Республіки Мілош Земан під час зустрічі зі студентами підтвердив, що за звільнення двох чеських громадянок, викрадених у Пакистані, країна заплатила викуп, передає «Є!» із посиланням на Радіо Прага.

Дівчата провели в полоні два роки. Сума, як заявив глава держави, становила близько 150 мільйонів крон (близько 6 мільйонів доларів).

Процес прийняття рішення у такій справі президент охарактеризував, як колосальну дилему.

Уявіть собі, якби ми не заплатили, то дівчат би стратили. Або, що більш хороший варіант, вони залишилися б в гаремі одного з їх викрадачів. Коли мова йде про життя і смерть, майже ніхто не захоче взяти таке на свою совість, тільки пропащі злочинці ... , - заявив президент.

За підтвердження оплати викупу державою, Мілоша Земана піддав критиці глава парламентської опозиційної партії громадянських демократів Петро Фіала.

Це страшно. Президент втратив можливість мовчати. Він ставить під загрозу безпеку громадян, - написав керівник партії в своєму мікроблозі в мережі Twitter.

Партія ТОП 09 закликала президента Мілоша Земана піти у відставку.

Я дотримуюся принципу, що політики повинні вирішувати проблеми, а не коментувати їх способом, який торкається питань безпеки, - прокоментував ситуацію прем'єр Богуслав Соботка.
Читайте також: Посол України у Хорватії на сайті хорватської газети пояснив Послу РФ, чому він не прийде до нього на свято