Спорт
11 лютого 2016
Влада Киргизії повідомила про розміри гонорарів спортсменам за перемогу на Олімпіаді у Бразилії
Тренери отримають чверть від належного спортсмену гонорару.
news-image

Влада Киргизії затвердила розміри гонорарів, на які можуть розраховувати спортсмени республіки в разі успішного виступу на майбутніх Олімпійських іграх у Бразилії, передає «Є!»
Як розповіли  в Державному агентстві з фізичної культури і спорту республіки, прем'єр-міністр країни Темір Сарієв вже підписав розпорядження про суми "одноразових грошових виплат" за вдалий виступ на Олімпіаді.

За перемогу передбачено винагороду в розмірі 7 млн ​​сомів (національна валюта Киргизії)", - повідомили в агентстві.

По курсу це становить приблизно $ 93,3 тис. Срібні олімпійські медалі в Киргизії "оцінили" в 5 млн сомів ($ 66,6 тис.), а бронзові - в 3,5 млн сомів ($ 46,6 тис.).
Втім, киргизькі олімпійці, що не завоюють нагород на майбутніх змаганнях, також отримають належні їм гонорари. Приміром, за четверте місце їм належить 2 млн сомів ($ 26,6 тис.), За п'яте - 1 млн ($ 13,3 тис.), а за шосте - 900 тис. ($ 12 тис.). За сьоме місце буде виплачено винагороду в 800 тис. сомів ($ 10,6 тис.), а за восьме - 700 тис. ($ 9,3 тис.).

Для спортсменів, які не досягли таких результатів, премія не передбачена.

У державному агентстві нагадали, що раніше влада республіки преміювала тільки учасників ігор, що отримали олімпійські медалі.

З'явився стимул працювати більш якісно і результативно у тренерів, що займаються підготовкою учасників Олімпіади.  Відповідно до рішення уряду республіки, за кожну завойовану їх підопічними в Ріо-де-Жанейро медаль вони отримають чверть від належного спортсмену гонорару.

До речі, такі ж розміри виплат в Киргизії передбачені і для учасників майбутніх Паралімпійських ігор.

Читайте також: Шведський головнокомандувач розповів про щоденні кібератаки з боку Росії