Суспільство
13 лютого 2016
У Кривому Розі почалися репресії проти активістів Автомайдану
14 лютого активісти збираються автопробігом проїхати в УВД.
news-image

Про це на своїй сторінці в фейсбуці написав координатор Криворізького "Автомайдану" Антон Кравченко, передає «Є!».

За словами Кравченка, йому вручили повідомлення про підозру в справі сутичок під міськвиконком. Активіст зазначив, що вже наступного тижня його хочуть закрити на досудове розслідування в СІЗО або під домашній арешт. 

"2 грудня минулого року у міськвиконкомі відбувалось чергове засідання міської виборчої комісії. Окупаційний блок разом з начальником поліції Лютим, маючи злочинні наміри, спрямовані на створення перешкод для членів виборчої комісії, маючи неприязнь до активістів демократичних сил, оголосили про те, що будівля міськвиконкому нібито замінована, вимкнули світло в приміщенні.",- розповів Кравченко.

За його словами, працівники поліції тоді не допускали у приміщення громадян, хоча серед них були члени виборчої комісії, спостерігачі та журналісти.

Сам Антон на той час був офіційним спостерігачем на виборах на посаду міського голови Кривого Рогу.

"Коли я пред’явив посвідчення спостерігача, працівники КП «Муніципальна гвардія» відчинили мені двері в приміщення міськвиконкому. Побачивши це, двоє чоловіків у формі неіснуючого в Україні формування, підійшли до мене, не показуючи жодних посвідчень та не представившись, почали крутити мені руки та відтягувати від дверей. Мені довелось оборонятись, оскільки вище зазначені особи своїми діями спричиняли загрозу моєму особистому майну, здоров’ю та життю.",- пояснив активіст.

Кравченко зазначив, що він тоді написав заяву в прокуратуру про скоєння правопорушень стосовно нього, однак прокуратура відмовилась відкривати справу. Тоді активісти подали в суд, який в результаті зобов'язав прокуратуру міста відкрити провадження та визнав дії прокурорів незаконними.

"Вже пройшло майже півтора місяця, досі не відкрито провадження по нашій заяві. А по заяві на мене - за тих же обставин - мені вже вручили повідомлення. Між тим жоден із свідків не опитаний, жодна процесуальна дія для з’ясування обставин не проведена, але вже планують мене закрити на досудове розслідування, щоб не заважав на цих виборах",- підсумував Кравченко.

Нагадаємо, що Антон Кравченко був серед активістів "Громадської варти", яка охороняла будівлю Криворізької міської ради під час скандальних виборів міського голови.