Політика
14 лютого 2016
У Росії офіційно заборонили пересування українського вантажного транспорту
Такі дії стали відповіддю на блокаду російських фур на кордоні з ЄС.
news-image

Мінтранс Росії у відповідь на блокаду російських великих вантажівок на заході України заборонив рух в Росії вантажного автотранспорту, зареєстрованого в Україні. Про це сказано в повідомленні на сайті відомства, передає «Є!».

На початку лютого вантажне сполучення Росії з Польщею припинилося, і транзитний потік російських вантажівок через Україну значно виріс. Однак громадські активісти в західних областях стали блокувати проїзд вантажівок.

"На території Росії в якості відповіді призупинено рух вантажних автотранспортних засобів, зареєстрованих в Україні", - зазначено в повідомленні.

Як довго триватиме заборона, не вказано.

У міністерстві повідомляють, що українські активісти почали блокаду ще 11 лютого, і до сих пір "українська сторона не прийняла заходів, спрямованих на припинення протиправних дій зазначених груп осіб для забезпечення безперешкодного руху російських вантажних транспортних засобів". Відомство вважає, що такі дії є "грубим порушенням Угоди між урядом РФ і урядом України про міжнародне автомобільне сполучення, згідно з яким сторони забезпечують можливість здійснення транзитних перевезень по своїх територіях".

За даними Мінтрансу Росії, в різних областях України заблокованими залишаються більше 100 вантажних автомобілів, а більше 500 вантажівок не можуть в'їхати на територію України з боку держав Європейського союзу, повертаючись в РФ.