Ліван буде вивозити побутові відходи у Росію
Поки невідомо, в який регіон Росії будуть направлятися контейнери з побутовими відходами.
news-image

Уряд Лівану схвалив угоду з британською фірмою Chinook, що передбачає вивезення побутових відходів до Росії. Про це повідомив газеті "Орьян-жур" президент Національної ради з розвитку і реконструкції Набіль Джіср, передає «Є!» із посиланням на ТАРС. 
За його словами, фірма-підрядник зобов'язалася надати владі всі необхідні документи в найближчі дні, щоб вже до кінця місяця розпочати вивіз сміття.

Як тільки ми отримаємо від них банківські гарантії, ми перерахуємо необхідну суму, - сказав Джіср.

За його даними, кабінет міністрів виділив на здійснення першого етапу операції $ 50 млн.

При цьому Джіср не вказав, в який регіон Росії будуть направлятися контейнери з побутовими відходами. За відомостями радіостанції "Саут Любнан", мова йде про Краснодарський край.
"Сміттєва криза" в Лівані виникла 17 липня минулого року після закриття за наполяганням екологів дамби в Наама (у 20 км від Бейруту). Коаліційний уряд тамама Саляма через розбіжності довго не міг знайти рішення гострої проблеми утилізації відходів. В результаті на околиці Бейрута та інших міст зібралися тонни сміття.

Учасники протестного руху провели кілька масових демонстрацій в центрі міста, вимагаючи відставки кабінету Саляма. Їх спроби захопити держустанови були припинені поліцією.
Після того, як влада не зуміла знайти майданчик для нової дамби в самому Лівані, було прийнято рішення про вивезення сміття за кордон.

Читайте також: Віталій Касько дав перше інтерв’ю після заяви про відставку