Політика
18 лютого 2016
Тимошенко розповіла про три варіанти відставки уряду Яценюка
Лідер партії "Батьківщина" запевнила, що не претендує на посаду прем'єр-міністра в новому уряді.
news-image

Про вихід зі складної ситуації в українському уряді Юлія Тимошенко розповіла кореспондентові «Є!» в кулуарах Верховної Ради.

Є три можливості перезавантажити уряд. Перша була грубо провалена "кланами" - це висловлення недовіри уряду. Друга - скористатися статею 85 Конституції України, пункт 12, де парламент может звільнити премьера, а як наслідок - відставка уряду... Є третій шлях - зробити так, щоб всі чесні порядні депутати війшли з коаліції, написали про це заяву. Якщо там (в коаліції - прим.ред.) буде менше 226 голосів, то буде вважатися, що цієї коаліції не існує... Тоді треба буде створювати нову коаліцію, вносити нову кандидатуру прем'ер-міністра, подавати нові кандидатури міністрів. Ми вважаємо, що цей третій шлях більш реалістичний, - розповіла Тимошенко.

Проте вона запевнила, що попри чутки, не претендує на посаду прем'єр-міністра, і члени фракції теж не претендують на місця міністрів у новому уряді.

На запитання щодо виходу з нинішньої коаліції, Тимошенко публічно пред'явила підписи членів фракції про вихід з коаліції.

Вона також зазначила, що сьогодні  її фракція в повному складі в 16.00 прийде до ВР, щоб проголосувати за "безвізові" закони.

Читайте також: Юлія Тимошенко вийшла з коаліції