Київ
21 лютого 2016
У Києві поліція затримала молодика із групи злочинців, які вночі пограбували телеканал (відео, фото)
Вночі близько 15 осіб у камуфльованому одязі та балаклавах перелізли через паркан, вирвали двері та забігли до приміщення.
news-image

Як повідомили у прес-службі ГУНП в м.Києві, близько другої години ночі до Шевченківського управління поліції міста Києва надійшло повідомлення про те, що на вул. Мельникова до приміщення одного з телеканалів проникли невідомі у масках і винесли сервісне обладнання, передає «Є!»

На місці події правоохоронці встановили, що телеканал орендує кілька кабінетів на четвертому поверсі будівлі, яка належить акціонерному товариству. Охорону  забезпечує власник приміщення.

Двоє охоронників, які знаходилися на добовому чергуванні, пояснили, що приблизно о 01:30 близько 15 осіб у камуфльованому одязі та балаклавах перелізли через паркан, вирвали двері та забігли до приміщення. На четвертому поверсі вони пошкодили кілька дверей та забрали із собою обладнання. Охоронці зателефонували «102».

За підозрою у причетності до скоєння пограбування з проникненням у помешкання працівники поліції затримали 46-річного жителя Кіровоградської області. Автомобіль, в якому перебував цей чоловік, доставлений до управління поліції.

Під час обшуку транспортного засобу слідчо-оперативна група вилучила кілька комп’ютерів, ножі, два пристрої для відстрілу, споряджені гумовими кулями, набої до них, бронежилет, гучномовець, кілька рацій, радіостанцію, посвідчення журналіста, а також пристрій для куріння і дві склянки із невідомою сумішшю (одна – з трав’яною, інша - із порошкоподібними речовинами).

Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відомості про подію внесені до ЄРДР за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених частиною третьою статті 186 (Грабіж) та статтею 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами)  КК України. Чоловіку загрожує до восьми років позбавленням волі. Поліція встановлює його спільників.