Суспільство
26 лютого 2016
Перша леді Польщі зустрілася з дітьми з України
Агата Дуда в Президентському палаці зустрілася з дітьми, які приїхали з України в листопаді 2015 року.
news-image

Перша леді Польщі Агата Дуда в п'ятницю, 26 лютого, в Президентському палаці зустрілася з дітьми польського походження, які разом з сім'ями були евакуйовані з України в листопаді минулого року і на даний момент перебувають в Польщі, в благодійному центрі «Карітас» Вармінського Архиєпископства. Про це повідомляється на офіційному сайті президента Польщі, передає «Є!».

Діти і молодь разом з опікунами, а також директором центру, ксьондзом Петром Харткевічем відвідали Президентський палац, зустрілися з дружиною президента Польщі і представили короткий художній виступ.

Від імені свого чоловіка, а також від свого імені, гаряче вітаю вас. Я рада, що ви захотіли приїхати до Варшави і відвідати Президентський палац. Знаю, що ви пережили нелегкі часи: вам довелося залишити своїх близьких і друзів, свої домівки. Я рада, що тут в Польщі, ви знайшли безпечну пристань, - сказала перша леді.

Під час зустрічі, гості дружини президента розповідали, що їм подобається в Польщі.

У той же час, Агата Дуда зазначила, що діти добре володіють польською мовою і закликала їх більше читати книг польською мовою.

Нагадаємо, 23 листопада 2015 року із українського Маріуполя (Донецька область) в Польщу прибули особи польського походження. 

Читайте також: Україна просить Польщу розширити трансляцію телеканалів на її територію