Події
23 березня 2016
«Самі винні»: Жириновський обурився хвилиною мовчання за жертвами в брюссельських терактах
Спікеру Держдуми довелося нагадати йому про моральність.
news-image

Як повідомляє «Є!» з посиланням на російські джерела, лідер ЛДПР Володимир Жириновський виступив проти хвилини мовчання в Держдумі в пам'ять жертв терактів в Брюсселі.

Це сталося вже після того, як депутати встали. З цього приводу у нього стався діалог зі спікером Сергієм Наришкіним.

Я пропоную на майбутнє не шанувати вставанням пам'ять жертв терору, який вони самі у себе організували, - сказав російський політик.

Наришкін, який і був ініціатором хвилини мовчання, поспішив стримати Жириновського. Втім, вийшло, теж з критикою Заходу.

Він дав зрозуміти, що на Заході політики люблять говорити про гуманістичні та моральні цінності, а в Росії це не просто слова. Наришкін підкреслив, що "хвилина мовчання - це наше ставлення до цього зла - міжнародного тероризму, і наше спільне розуміння, що безпека Європи неподільна".

Нагадаємо, що в лютому цього року Держдума відмовилася вшанувати пам'ять убитого опозиціонера, колишнього віце-прем'єра російського уряду і колишнього заступника голови Держдуми Бориса Нємцова. Тоді Жириновський пояснив, що "Держдума вставанням вшановує пам'ять якихось жертв, людей тільки в одному випадку - якщо президент країни оголосив в країні траур".

Читайте також: Як висловлюють співчуття українські чиновники бельгійцям