Події
28 березня 2016
Майдан не завершився, треба тиснути далі! - Найєм про необхідність відставки Шокіна
Нардеп Мустафа Найєм попередив, що навіть якщо Віктора Шокіна відправлять у відставку, посаду може заняти його заступник Юрій Столярчук, що не принесе кардинальних змін у ГПУ.
news-image

Нардеп від БПП Мустафа Найєм виступив сьогодні на мітингу під Адміністрацією Президента, пояснюючи головні причини акції, повідомляє кореспондент «Є!» з місця події.

Для мене це сумний день! Справа в тому, що два роки тому, коли ми виходили на Майдан, я сподівався, що нам ніколи не доведеться виходити на такі акції і знову нагадувати, що є суспільство, що є нормальні люди, які боряться проти корупції і що треба до них дослухатися, - розпочав свою промову нардеп перед мітингувальниками.Для мене це сумний день! Справа в тому, що два роки тому, коли ми виходили на Майдан, я сподівався, що нам ніколи не доведеться виходити на такі акції і знову нагадувати, що є суспільство, що є нормальні люди, які боряться проти корупції і що треба до них дослухатися, - розпочав свою промову нардеп перед мітингувальниками.

Він також зазначив, що його колеги попереджали, що не треба влаштовувати подібні акції, на що отримували запрошення виступити на цій трибуні перед людьми, аби пояснити, чому не треба відставки Віктора Шокіна.

Але я не побачив жодного депутата, хто б хотів захищати пана Шокіна, - зазначив Найєм.
Два роки поспіль ми отримували двох генпрокурорів, які, на жаль, провалювали свою роботу. вони не спромоглися завершити справи проти службовців часів Януковича, вони не спромоглися почати боротьбу з корупцією всередині генпрокуратури, вони не спромоглися почати будь-які справи, які б стосувалися високопосадовців. Натомість -цинічне марнування часу, і за два роки ми жодного разу ми не почули конкретних аргументів, чому пан Бойко досі народний депутат. Ми знаємо, що є подання на Верховну Раду про те, щоб його позбавити мандату. Але пан Шокін затримується... - підкреслив нардеп.

Він також нагадав скандальні справи про втечу Сергія Клюєва з країни, закриття справи проти братів Коцуб тощо. Окремо зупинився нардеп на  скандальній вже справі "діамантових" прокурорів.

Є така справа діамантових прокурорів... Замість того щоб доводити до кінця справу і саджати цих людей, показуючи що дійсно є боротьба з корупцією, почалися переслідування тих слідчих і прокурорів, які займалися цією справою. Їх вивели поза штат і два місяці тримають невідомо де. Насправді вони не можуть розслідувати цю справу далі, - розповів Найєм.

Він наголосив, що "так неможна цинічно суспільству в обличчя кидати такі справи". Нардеп також повідомив про останні переслідування активістів, що вже переповнило чашу терпіння.

Після того два дні тому почалися вже переслідування громадських активістів. Це те саме, що відбувалось за часів Януковича. Центр протидії корупції, проти хлопців (Віталія Шабуніна зокрема - прим.ред.) почалися слідчі дії по їх рахунках, - повідомив Мустафа Найєм.

Під кінець промови він розповів, що Володимир Гройсман вже пообіцяв поставити питання про відставку Шокіна на голосування, і що нібито голоси у ВР. Проте зараз, за словами Найєма, у прокуратурі "з'явилася Ванга - пан Куценко виходить і говорить, що у ВР немає голосів проти Шокіна".

Через побоювання, що активістів і нардепів, які проти генпрокурора Шокіна, можуть "кинути", й довелося, за словами Найєма, збирати мітинг і нагадувати про обіцянки влади. 

Але якщо навіть і відправимо Шокіна у відставку - виконувачем обовязків залишиться Юрій Столярчук, а це руки шокіна, який закривав справи проти іванющенка тощо, - попередив Найєм.

Він нагадав, що активісти підтримують кандидатуру Сергія Горбатюка, який є професіоналом і довів це розслідуваннями злочинів на Майдані. 

Майдан не завершився і треба тиснути далі, - резюмував свій виступ Найєм.

 

Читайте також: На Банковій мітингують за відставку Шокіна (ФОТО)