Події
27 квітня 2016
СБУ затримала угруповання торговців зброєю (ФОТО)
Співробітники Служби безпеки України припинили діяльність міжрегіонального угруповання торговців зброєю та боєприпасами, учасники якого налагодили підпільне виготовлення та переоснащення засобів ураження.
news-image

Правоохоронці провели обшуки в приватних приміщеннях зловмисників у Київській, Чернігівській областях та столиці, передає «Є!».

Під час них співробітники Головного управління СБУ по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю вилучили понад сорок пістолетів, автоматів, карабінів, гранатометів, велику кількість набоїв різного калібру, гранати, постріли до гранатометів тощо.

У двох підпільних майстернях, облаштованих у приватному будинку та гаражі у Києві та Чернігові виявлено обладнання для виготовлення та переоснащення зброї.  У торговців вилучено також значну суму грошей в різних валютах.

Співробітники спецслужби встановили, що зловмисники реалізовували зброю та боєприпаси у кримінальних колах по всій території України.

Головним слідчим управління СБ України відкрито кримінальне провадження. Чотирьом учасникам угруповання оголошено про підозру у скоєнні злочину передбаченого ст. 263 та 263-1 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Наразі триває досудове слідство.

Читайте також: При спробі перетину кордону затримано мінометницю терористів «ЛНР», яка обстрілювала Дебальцеве