Юрій Лоза хоче, щоб Лазарєв програв на «Євробаченні - 2016», бо «він ганьбить Росію»
При цьому співак зазначив, що міг би сам виступити на конкурсі.
news-image

Співак Юрій Лоза заявив, що бажає програти російському учаснику конкурсу "Євробачення-2016" Сергію Лазарєву, який є "копією англійського співака" і тільки "ганьбить Росію, тому що він переконує всіх, що ми самі нічого не можемо". Про це він заявив в інтерв'ю "Національній службі новин", передає «Є!»

Навіщо нам його перше місце? Я не хочу, щоб він займав перше місце. Я не хочу, щоб він вигравав! Шведи написали йому пісню, їм заплатили купу російського бабла, і я повинен за це "хворіти"? Що російського у цьому хлопчику, крім штампу в паспорті і прізвища? Йому французи поставили номер. Самі ми нічого не вміємо. Що за росіяни, які пісню самі придумати не можуть ?! - сказав Лоза
Якщо захищати Росію, то давайте покажемо, яка Росія. Візьмемо і напишемо російську пісню, російським автором, покажемо російський номер, заспіває російський хлопец", - заявив Лоза.

При цьому він сказав, що сам би виступив на "Євробаченні", але лише за однієї умови - якщо він буде виконувати російську пісню.

Звичайно, я зайняв би 18 місце, але поїхав би в турне потім, тому що це було б комусь цікаво. Але якби сказали Лозі показувати культуру англійської країни, я б не поїхав, - додав співак.

На його думку, професіонали вже давно "плюнули" на "Євробачення", так як за майже 60 років існування конкурс дав "вихлоп в результаті нульовий" за кількістю хітів.
Також Лоза сказав, що міг би зайнятися організацією аналога "Євробачення" в Росії

Юрій Лоза останнім часом не раз висловлював різку критику на адресу деяких артистів і музичних творів. Його заяви отримали широкий резонанс у суспільстві. Наприклад, він розкритикував творчість британських музикантів в ефірі одного з телеканалів: за його словами, лідер The Rolling Stones Мік Джаггер "ні в одну ноту не потрапив", а музиканти групи "гітару налаштували за все життя жодного разу". Пізніше він заявив, що нинішній гімн Росії - невдалий, і текст, складений поетом і письменником Сергієм Михалковим, "слабкий" і його слід переписати.

Читайте також: У столиці пройшов флешмоб на підтримку Джамали (фото)