Суспільство
25 травня 2016
Прес-секретар Порошенка розповів, як звільняли Савченко
В аеропорту Ростова виникло декілька перешкод.
news-image

Про це Святослав Цеголко написав у своєму Фейсбуці, повідомляє «Є!».

За словами прес-секретаря Петра Порошенка, президентський літак простояв в аеропорту понад годину в очікуванні автівок російської сторони. Під очікування на телефони представників України постійно дзвонили журналісти з російських ЗМІ, які питали, чи дійсно перебувають у Ростові.

"Згадав як напередодні нас з Іриною Геращенко повідомили, що про факт звільнення Надії Савченко можемо повідомити лише після того, як літак з нею сяде в Борисполі. Інакше операція може зірватися", - зазначив Цеголко.

Після того, як дві машини нарешті під'їхали до літака, українцям довелося чекати на звільнення Надії Савченко ще близько півгодини.

"Автобус із Надією простояв з півгодини, не зрушивши з місця. Можливо ті, хто «злили» цю інформацію, сподівалися на зрив усього. Але їм не вдалося. Два автобуси під’їхали ближче. І з них вийшла Надія. На диво автоматників у масках поруч не було", - розповів Сергій Цеголко.

Після обміну літак президента не зміг одразу вилетіти з аеропорту Ростова до України.

"Потім півгодини президентський літак з Надією не міг вилетіти до дому: "Граница пока закрыта", - повідомив у рацію голос російського диспетчера", - пояснив прес-секретар.

Однак після цього Надія Савченко нарешті без перешкод повернулася на батьківщину.

Читайте також: Мати Савченко звернулася до росіянок (відео)