Суспільство
15 липня 2016
Мінчанка викрила закоханого в неї по інтернету «офіцера» морського флоту Великобританії
Від дій шахрая постраждала не одна жінка.
news-image

Мешканка Мінська викрила інтернет-шахрая, що обіцяв на ній одружитися, передає «Є!» із посиланням на Белта.

38-річна жінка звернулася до міліції та повідомила, що в даний час через інтернет переписується з людиною, в правдивості слів і чесності намірів якого сумнівається.

Вона познайомилася з ним близько місяця тому в одній із соціальних мереж. Представившись офіцером морського флоту Великобританії, новий віртуальний друг став розпитувати жінку про її життя.

Дізнавшись, що жінка незаміжня, став активно спілкуватися з нею, ділитися фото і розповідями про особисте життя і службу.

Пізніше "офіцер" став освідчуватися новій подружці у коханні і почав планувати їх спільне майбутнє.

Він говорив, що скоро піде у відставку і приїде жити до коханої у Мінськ.

Через деякий час співрозмовник повідомив, що нарешті пішов на заслужений відпочинок, в зв'язку з чим уряд виплатив йому велику грошову компенсацію - понад $ 500 тис.

Цю суму він захотів перевести своій білоруській пасії, щоб вона купила будинок в Мінську, де вони будуть жити разом, а також новий автомобіль. Частину коштів чоловік планував витратити на організацію прибуткового бізнесу.

Розмови про гроші відразу насторожили жінку. Тоді вона вперше запідозрила, що, можливо, має справу з шахраєм. Жінка провела моніторинг інтернет-сайтів, на яких розміщують інформацію про підроблені сторінки в соцмережах, і на одному з них виявила цілу колекцію фото свого "залицяльника" з відомостями про те, що чоловік, зображений на фото, насправді недавно помер, а людина , що пише від його імені- шахрай.

Під час подальших оперативно-розшукових заходів співробітники міліції встановили, що від дій підозрюваного постраждала не одна іноземна громадянка.

Схема була проста: після того як жінки погоджувалися прийняти від інтернет-бойфренда велику суму грошей, раптово виникали деякі труднощі з її переказом - потрібно було заплатити від $ 3 тис. до $ 5 тис. фахівцю, який допоміг би швидко залагодити питання.

В даний час співробітники управління карного розшуку продовжують перевірку з приводу даної справи.

Читайте також: У Київському метро покажуть фільми жахів