Світ
4 грудня 2014
Відповідальність за напад на Грозний взяв на себе «Імарат Кавказ» (фото,відео)
У мережі з'явилося відеозвернення. Один з учасників групи заявляє, що в місто вони увійшли за наказом Аслана Бютукаєва (аміра Хамзата соратника Доку Умарова, - ред.).
news-image

"До міста увійшли багато муджахидів. Це акт відплати за те, що маріонетки посміли гнобити мусульманських жінок, наших сестер. Це операція Інтікама, Шахидська операція і ми будемо битися до смерті", - заявляє чоловік на відео.

За його словами, в Грозному муджахиди вже знищили багато машин: "Вже є результати. Аллах знищив їх нашими руками. Ми знищили багато машин, військові колони, захоплено багато трофеїв. Ми не можемо все забрати. Аллах нам допомагає. Ми поширилися містом, йдуть бої і ніхто досі з нас навіть не поранений, а їх ми багатьох знищили ".

Наразі, посеред боїв, мирні громадяни виходять на вулиці. Чеченці просять світ натиснути на Москву, яка тисне населення Чечні. Також загорілася після обстрілу ще одна казарма. Народ закликає міжнародне співтовариство звернути увагу. Росія вже мобілізує техніку в Грозному. За словами бойовиків, втрати російських військ обчислюються десятками вбитих. 

Як повідомлялося раніше, близько години ночі група невідомих, яка пересувалася на трьох автомобілях, напала на пост ДПС в Грозному. У результаті нападу  загинули троє співробітників ДПС. Потім зловмисники проникли в Будинок друку. Силовики блокували будівлю, в центрі Грозного був введений режим КТО.