Події
4 грудня 2014
У Грозному триває збройне протистояння
Незважаючи на ствердження глави Чечні Рамзана Кадирова про те, що до сьогоднішнього ранку з прихильниками незалежності республіки «буде покінчено», бої у Грозному тривають.
news-image

Про це інформує  www.ednist.info  із посиланням на Kavkazcenter.com

Зокрема, мешканці Грозного повідомляють, що стрілянину чути в різних районах міста.

Наразі  немає точних даних про чисельність муджахидів, які беруть участь у збройному протистоянні. За різними даними, їх від 10 до 100 осіб. Серед місцевих жителів поширюються чутки, що муджахидів може бути більше.

Нагадаємо, що у відеозверненні одного з членів Шахидського підрозділу, що увійшов у Грозний, підкреслюється, що метою операції є помста кадировським силовикам за утиск мусульманських жінок. Також моджахід попередив, що битися вони будуть до смерті.

Тим часом,у ході боїв у Грозному повністю знищено Дім преси. Також згорів кадировський торговий центр «Беркат». Місцеві джерела повідомляють, що зараз запеклі бої йдуть в районі 20-ї міської школи. Через застосування бронетехніки і вогнеметів, у школі почалася пожежа.

Наразі  точні дані про втрати обох сторін поки не відомі.

Тим часом, стало відомо, що Рамзан Кадиров вночі залишив Чечню і полетів до Москви «слухати Путіна».

 Вранці в четвер над містом літали бойові вертольоти . Раніше Кадиров стверджував, що у Домі преси  «засіли 5-6 бойовиків, які прийшли з інших регіонів».