Суспільство
30 серпня 2016
Вбивці Джона Леннона в дев'ятий раз відмовили в достроковому звільненні з в'язниці
Марк Чепмен вбив лідера The Beatles 8 грудня 1980 року в центрі Нью-Йорка п'ятьма пострілами в спину.
news-image

Влада американського штату Нью-Йорк в дев'ятий раз відмовили Марку Девіду Чепмену, який застрелив в 1980 році лідера британської групи The Beatles Джона Леннона, в достроковому звільненні з в'язниці. Про це йдеться в опублікованій заяві профільної комісії, яка розглядала прохання 61-річного злочинця, передає «Є!»

Як зазначає американська газета The Daily News, самого ув'язненого сповістили про це рішення ще минулого тижня.

Ваше звільнення не буде відповідати інтересам суспільства і, з огляду на серйозність злочину, буде суперечити шанобливому ставленню до закону, - йдеться в постанові комісії.


Чепмен відбуває довічне ув'язнення у в'язниці строгого режиму в західній частині штату Нью-Йорк. Він регулярно подає прохання про дострокове звільнення, підкреслюючи, що розкаюється у скоєному. В останній раз він зробив це в 2014 році. Наступна можливість з'явиться у нього в 2018 році.

Вдова Леннона Йоко Оно раніше неодноразово виступала проти звільнення Чепмена. Вона заявляла, що, якщо він вийде з в'язниці, то буде становити небезпеку для неї і двох синів музиканта.

Чепмен застрелив лідера The Beatles 8 грудня 1980 року в центрі Нью-Йорка, поруч з Центральним парком і входом в будівлю під назвою "Дакота", де в той час жили Леннон і Оно. Музикант, який повертався ввечері зі студії звукозапису, був убитий п'ятьма пострілами в спину з револьвера.

Читайте також: Вибух біля посольства Китаю в Киргизії: одна людина загинула, троє поранені (відео)