Політика
9 грудня 2014
В Чечні спалюють будинки родичів бойовиків, які захоплювали Будинок друку
В ніч на 8 грудня було спалено чотири будинки родичів ймовірних бойовиків
news-image

В селі Янді, що знаходиться в Чеченській республіці, 7 грудня 2014 року невідомі люди в масках спалили чотири будинки жителів, які мали родинні з'язки з ймовірними бойовиками, що брали участь в захопленні Будинку друку в столиці республіки Грозному. Про це йдеться в репортажі "Slon.ru", пише "Єдність".

Невідомі говорили російською та чеченською мовами. В село в'їхало близько 14 машин різних марок: від УАЗа до Toyota Camry.

Схема для всіх чотирьох будинків одна: невідомі вриваються у двір, б'ють скло і підпалюють будинок зсередини. При цьому власникам будинків заборонили рятувати свої пожитки або гасити пожежу.

Деякі власники спалених будинків відзначають, що їх родичі не брали участь в захопленні Будинку друку в Грозному, а, ймовірно, "пішли в гори".

Автори репортажу відзначають, що подібне в Чечні вже траплялося: в 2008 і 2009 роках після терактів в Грозному були спалені будинки в Аргуні, це повторювалося і в 2010 році, і в 2011-му, коли підпали використовувалися як засіб тиску на батьків, чиї сини приєднались до незаконних збройних формувань.

Нагадаємо, що 4 грудня група бойовиків захопила Будинок друку і будівлю школи №20 в Грозному, звідки велася перестрілка з місцевими силовиками. Жоден бойовик, за словами глави Чеченської Республіки Рамзана Кадирова, не залишився в живих. Разом з тим, загинули і отримали поранення близько двох десятків правоохоронців. Будівля Будинку друку булла зруйнована вшент.