Події
8 вересня 2016
У Росії порушили справи проти Полторака і Муженка
Слідчий комітет Російсько Федерації порушив кримінальну справу проти міністра оборони України Степана Полторака, начальника Генштабу ЗСУ Віктора Муженка, командувача Національної гвардії України Юрія Аллерова та інших українських військовослужбовців.
news-image

Про це йдеться у повідомленні СК РФ, передає «Є!».

Згідно із повідомленням, порушено кримінальну справу за фактом "геноциду національної групи російськомовних осіб, в тому числі малолітніх, які проживають в "ДНР".

Фігурантами цієї справи є як колишні, так і діючі посадові особи Міністерства оборони та Національної гвардії України. У їх числі міністр оборони Степан Полторак, начальник Генерального штабу Міністерства оборони України Віктор Муженко, колишній командир Сухопутних військ Анатолій Пушняков, чинний командир Сухопутних військ Сергій Попко, командувач Національною гвардією Юрій Аллеров", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з січня по серпень 2016 року всі вони нібито "віддавали злочинні накази підлеглим з числа військовослужбовців Збройних Сил України та Національної гвардії України на застосування важких видів озброєння, що має високі вражаючі властивості, для знищення об'єктів цивільної інфраструктури, населених пунктів "ДНР", а також повного або часткового знищення національної групи російськомовних осіб, в тому числі малолітніх".

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України повідомила про підозру у злочині проти основ національної безпеки 18 високопосадовцям з Російської Федерації з числа представників влади та керівництва Збройних сил РФ.

Читайте також: У МЗС повідомили, що про повний розрив дипвідносин з Росією не йдеться