Політика
10 грудня 2014
Ярема: Прокурори отримуватимуть 13 тис. грн, а генпрокурор - близько 50
На сьогодні, за словами Яреми, його зарплата складає 6,5 тис. грн
news-image

Генпрокурор України Віталій Ярема розповів, що з квітня 2015 року прокурори в Україні отримуватимуть 13 тис. грн зарплати і більше, а генпрокурор - близько 50 тис. Про це пише "Єдність" з посиланням на "Українську правду".

Відповідні нововведення, за словами Яреми, вводяться новим законом.

Достойні зарплати, вважає генпрокурор, необхідні, аби зберегти "ядро" професіоналів ГПУ. Одна з норм закону "Про прокуратуру", що діятиме з квітня, це передбачає.

Так, прокурор після вступу закону в силу отримуватиме зарплату 13 тис. грн і вище, а генпрокурор - приблизно 50 тис.

На сьогодні, за словами Яреми, його зарплата складає 6,5 тис. грн. "Насправді у мене зарплатня біля 17 тисяч гривень, але я потрапив під постанову Кабміну, згідно з якою скоротили зарплатню. І коли двічі на місяць я отримую по 3 тисячі, це трохи, чесно кажучи, образливо", - відзначив глава ГПУ.

"Тому що Генпрокурор не повинен отримувати таку заробітню плату. Але виходячи з ситуації в країні… Не хочу потрапити під таку критику, як Мустафа Найєм (посміхається – УП)", - резюмував він.

На зауваження, що його краватка Louis Vuitton коштує майже стільки ж, скільки він заробляє за місяць, Генпрокурор сказав, що річ придбана п’ять років тому і вже “пошарпана”.

Нагадаємо, що вчора голова Кабміну Арсеній Яценюк заявив, що уряд в 2015 році планує подальше скорочення державного апарату, а також збільшення зарлат бюджетникам.