Резонанс
3 жовтня 2016
Оприлюднене відео затримання Сущенка
Громадянин України заявив про психологічний тиск в СІЗО.
news-image

В інтернеті з'явилося відео затримання співробітниками ФСБ РФ журналіста українського агентства Укрінформ Романа Сущенка, передає «Є!»

Згідно з опублікованими відеоматеріалами, на Сущенка надягли наручники і посадили в автомобіль, а потім відвезли в будівлю ФСБ. Опору він не чинив.

Також стало відомо про те, що на українського журналіста в московському СІЗО чиниться психологічний тиск. Про це Сущенко розповів правозахисниці Зої Світловій, про що вона написала у своєму Facebook.

Не катували, тільки чинили психологічний тиск. Тиск триває і зараз: порожня камера карантинного відділення - ні телевізора, ні книги, ні газети. Якщо ти опиняєшся в тюрмі в суботу, вважай, пропав на два дні: ніякої інформації, повна ізоляція. Така ситуація тільки в Лефортові. Слідчий не дозволив мені зателефонувати додому, він обіцяв, що повідомить консулу. Моя родина не знає, що я тут, - розповів Роман правозахисниці.

За словами Світлової, співробітник СІЗО не дозволяв українському журналісту називати своє прізвище і статтю, за якою він заарештований.

Нагадаємо, Романа Сущенка затримали в Москві 30 вересня. Його звинувачують в шпигунстві. У ФСБ вважають Сущенка кадровим співробітником Головного управління розвідки Міноборони України в званні полковника.

Лефортовський суд Москви 1 жовтня обрав для Сущенка запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці.