Політика
2 грудня 2016
Порошенко займається податковими махінаціями
Німецькі ЗМІ повідомляють, що журналісти "5 каналу" отримують "сірі зарплати".
news-image

Журналісти "5 каналу", що належить Петру Порошенку, повідомляють про "сірі зарплати", які вони, нібито, отримують на паралельні банківські карти і "в конвертах" поряд зі своєю офіційною зарплатою.

Про це, посилаючись на німецьке видання Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), передає «Є!».

Зазначається: 7 нинішніх і колишніх співробітників редакції "5 каналу" підтвердили FAZ, що вже кілька років отримують гроші за системою подвійної бухгалтерії на різні банківські картки – на одну картку приходить офіційна платня, сума якої часто дорівнює мінімальній зарплаті, прописаній в українському законодавстві, а на іншу – більш висока сума неофіційної платні, отримання якої не вимагає розписки.

При цьому наголошується: за словами журналістів, раніше неофіційна зарплата виплачувалась готівкою.

Разом з тим, підкреслюється: в Адміністрації президента у відповідь на запит FAZ – зокрема, чи відомо Порошенку про ймовірні "сірі доходи" на його телеканалі – заявили, що "коментар на цю тему може дати тільки "5 канал", прес-секретар якого телефоном підтвердила отримання запитань від FAZ, пообіцявши відповісти на них, проте так і не зробивши цього.

Так само, як і головний редактор каналу, який не відповів німецьким журналістам ані по телефону, ані електронною поштою.