Суспільство
13 грудня 2016
Де в Україні купити дешевий автомобіль
Здебільшого купують автівки, старші 7 років.
news-image

Минулого місяця в Україні продали в 2,9 разу більше вживаних автомобілів, ніж у листопаді торік. Такі дані оприлюднили в Укравтoпрoмі.

Інформує «Є!», з посиланням на gazeta.ua.

Усьогo в листопаді 2016-го зареєстрували 13 648 машин. Із них 35% уживаних — 4 746.

Найпопулярніші моделі ненових авто — "ЗАЗ Ланос", "ВАЗ 21099" і "ВАЗ 2106". Здебільшого купують автівки, старші 7 років.

— Українці стали більше купувати вживані машини через стабілізацію в країні. У 2014–2015 роках люди не знали, що буде з Україною. Про придбання авто навіть не думали. А зараз ситуація в державі налагоджується, — каже 52‑річний Олег Назаренко, голова Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів. — Ринок став більш цивілізованим. Раніше купували "кота в мішку" — вживаний транспорт міг бути в розшуку або під заставою. У липні Кабмін ­дозволив автосалонам торгувати неновими машинами. А в жовтні сервісні центри МВС відкрили доступ до своїх реєстрів для Мін'юсту. Це дає змогу при купівлі-продажу вживаного авто одразу з'ясувати, чи перебуває воно в лізингу, кредиті або в розшуку. Продажі старих машин зростатимуть, бо ринок нових також ростиме. Думаю, на 25–30 відсотків.
Читайте також: Дії співробітниці російської поліції призвели до смерті двох людей