Світ
19 грудня 2014
Юна австрійка, яка здійснила секс-джихад загинула в Сирії
Австрійка боснійського походження, що відправилася на секс-джихад, загинула при обстрілі в Сирії.
news-image

Доля її подруги невідома, заявив головний експерт Контртерористичного комітету Радбезу ООН Давид Шаріа, інформує "Є"(єдність.інфо) із посиланням на The Local. Ім'я загиблої дівчини не повідомляється.

"Нещодавно ми отримали інформацію про двох австрійок боснійського походження, які вирушили з Відня до Сирії на секс-джихад. Їх розшукували батьки, а також сирійські та австрійські спецслужби. Одна з дівчат загинула під час обстрілу, інша зникла", - заявив Шаріа.

17-річна Самро Кесіновіч і 15-річна Сабіна Селімович в квітні виїхали з Відня до Сирії. Там вони вийшли заміж за бойовиків. У жовтні з'явилася інформація про те, що дівчата зв'язалися з рідними в Австрії і попросили повернути їх додому.

Ймовірно, мусульманок завербував ісламський проповідник Мірсад, який раніше приїхав з Боснії до Відня. У листопаді його заарештували. Сам проповідник свою провину заперечує.

В даний час багато молодих мусульманок з Австралії, Малайзії, а також європейських країн відправляються до Сирії та Іраку для здійснення секс-джихаду. Бойовики закликають дівчат-сунніток приїжджати в ці країни для того, щоб через надання інтимних послуг підтримати повстанців в ім'я боротьби з невірними.