Війна
14 січня 2017
Російським військовослужбовцям заборонено виїжджати до Росії із Донецької та Луганської областей
З кінця грудня 2016 року ФСБ Росії активізувала вербувальну діяльність серед студентів ВНЗ України та РФ, які мають родичів на непідконтрольних Україні територіях.
news-image

Таким чином російське окупаційне командування намагається запобігти дезертирству. 

Інформує «Є!», з посиланням на mediastealer.com.

На окупованій території Донецької та Луганської областей було введено заборону російським військовослужбовцям виїжджати до Росії. Заборона стосується військових 1 і 2 АК ЗС РФ, передає Головне управління розвідки у Facebook. Зазначається, що таким чином "російське окупаційне командування продовжує заходи щодо зниження рівня неукомплектованості особовим складом та упередження випадків дезертирства".

Окрім того, з кінця грудня 2016 року ФСБ Росії активізувала вербувальну діяльність серед студентів ВНЗ України та РФ, які мають родичів на непідконтрольних Україні територіях.

Згідно з повідмоленням, більшість військовослужбовців-контрактників з числа місцевого населення не бажають продовжувати контракти, а російські військовослужбовці характеризуються низькими морально-психологічними якостями. 

"9 січня перевірка тридцяти двох кандидатів для проходження служби, які прибули з території Росії для поповнення 7 окремої мотострілецької бригади (Брянка) 2 АК (Луганськ) ЗС РФ, показала, що двадцять вісім з них виявились непридатні за станом здоров'я та схильні до зловживання алкогольними напоями й наркотичними речовинами", - йдеться у повідомленні.
Читайте також: ЗМІ: Литва планує звести паркан на границі із Калінінградом