Події
10 лютого 2017
Кожен день на територію Донбасу завозять з Росії нову техніку і зброю - Турчинов
9 лютого Турчинов зустрівся з Лінас Антанас Лінкявічюс.
news-image

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) Олександр Турчинов під час зустрічі з міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінас Антанас Лінкявічюс 9 лютого поінформував його про нарощування військового потенціалу РФ на сході України, агресивних діях російських гібридних військ на Донбасі і провокації, зокрема, проти мирного населення . Про це повідомляє прес-служба РНБО, передає «Є!».

Відзначається, що Турчинов і Лінас Антанас Лінкявічюс обговорили загострення ситуації на Донбасі і активізацію українсько-литовського співробітництва, зокрема, у військово-технічній сфері.

Кожен день на територію Донбасу завозять з Росії нову техніку і зброю: самохідні артилерійські установки, реактивні системи залпового вогню, гаубиці і так далі, - заявив Турчинов в ході зустрічі.

У прес-службі повідомили, що глава РНБО і литовський міністр обговорили питання надання Україні безвізового режиму. Лінас Антанас Лінкявічюс зазначив, що Україна має "всі шанси отримати безвіз вже найближчим часом".
Міністр підкреслив, що Литва "була і залишається вірним другом України".

Ми цінуємо зусилля вашої країни щодо захисту свого європейського вибору і готові й надалі всіляко допомагати вам на шляху до Європи, - заявив Лінас Антанас Лінкявічюс.