Резонанс
17 лютого 2017
Пушилін: «У нас немає більшого покупця на вугілля, ніж Україна»
Бойовики зацікавлені у взаємодії з українською владою, "попри протиріччя".
news-image

Київ має можливість зняти блокаду Донбасу, але у нього поки зв'язані руки, вважає представник самопроголошеної "ДНР" в контактній групі Денис Пушилін, передає «Є!» із посиланням на РИА Новости.

Чому зараз Київ має всі можливості розігнати, в тому числі силовим методом, але на це не йде? Напевне, побоюється, що зараз чергова річниця держперевороту, і що подібні рухи можуть мати масовий характер. В сукупності, в якійсь мірі, це пов'язує руки тим, хто при владі, - сказав Пушилін журналістам.

Він зазначив, що транспортна блокада позначається як на економіці України, так і на економіці окупованих територій.

Порушені зв'язки, взаємодія в плані вугілля. Це та ситуація, коли зацікавлені у взаємодії, попри протиріччя. У нас немає більшого покупця на вугілля, ніж Україна, а Україні ніде купувати в такій кількості і за такою ціною вугілля, як у нас, - додав Пушилін.


Раніше, 13 лютого екс-ватажок батальйону «Схід» Олександр Ходаковський заявив, що Росія обмежила ввезення вугілля з "ДНР" і "ЛНР" з метою захисту свого вуглевидобутку.

Почали ми поставляти, наприклад, неконтрольовані обсяги вугілля в Росію - щодо нас ввели квоти, тому що в Росії теж є видобуток вугілля в Ростовській області, і ми підриваємо економіку Південного федерального округу, - розповів Ходаковський.
Читайте також: «За такою логікою, ми маємо все купувати в Росії та ОРДЛО» - нардеп прокоментував слова Порошенка щодо блокади
Читайте також: «Не торгівля, а співпраця» - Порошенко пояснив, як Україна торгує з окупованими територіями
Читайте також: У «ЛНР» стверджують, що Україна знаходиться «в повному колапсі» через блокаду