Суспільство
24 березня 2017
Найімовірніше конкурс «Євробачення» в РФ піде в помийницю – Артемій Троїцький
Троїцький: Що тепер робити Росії, зрозуміло: звісно, конкурс треба ігнорувати та бойкотувати.
news-image

Росія могла уникнути скандалу з недопуском своєї виконавиці Юлії Самойлової на "Євробачення 2017", проте свідомо йшла на нього. Про це в ефірі радіо "Эхо Москвы" сказав російський музичний критик Артемій Троїцький, передає «Є!».

Росія в цьому випадку наражалася на провокацію, вона перевіряла українську владу на вошивість: ось як, прогнеться чи ні. Українська влада не прогнулася, і я вважаю, що вона вчинила абсолютно правильно. Що тепер робити Росії, я думаю, теж зрозуміло: звісно, конкурс треба ігнорувати та бойкотувати, звісно, треба вішати все на Україну, яка не пустила до себе дівчину з обмеженими можливостями за якимись формальним показниками, – заявив Троїцький.

"Первый канал" або ті, хто стояв за ним, вирішили зіграти в безпрограшну гру, вважає критик: якби Самойлову прийняли, то провокація вдалася, якщо ні, то "кривава київська хунта винна".

У Росії в цьому сенсі гордості вистачить, найімовірніше конкурс "Євробачення" у нас піде в помийницю, що взагалі не дуже, я думаю, погіршить культурну ситуацію в країні. А може бути, й надалі будемо ми із цим конкурсом поводитися найнегативнішим чином, – припустив Троїцький.
Якщо говорити про реакцію якоїсь світової попсової громадської думки, не думаю, що вона буде якоюсь дуже різкою й антиукраїнською. Думаю, що вони скажуть: так, в України були свої резони, – додав він.