Політика
1 квітня 2017
Експерт пояснив, чому Порошенко міцно тримається за мінські домовленості
Порошенко дотримується принципу "ні миру, ні війни".
news-image

Українська влада у війні з Росією дотримується знаменитої фрази Лева Троцького – "ні миру, ні війни", – яка пояснює логіку укладання мінських угод зі сторони української влади.

Таку думку у коментарі сайту "24" висловив керівник громадської організації "Права справа" та військовий експерт Дмитро Снєгирьов.

Цю фразу Троцький сказав під час підписання Брест-Литовської мирної угоди. Комуністи використали її, як тимчасовий крок, щоб вивести з війни Німеччину. Згодом комуністичній Росії через створення штучних соціалістичних республік та нагнітання соціальної напруги в самій Німеччині вдалося повернути ці території, в тому числі й Україну, – розповів експерт.

Експерт також висловив здивування: якщо українська влада вирішила діяти у такий спосіб і використати мінські угоди, як тимчасове явище, то далі слід створювати соціальну напругу в ОРДЛО.

Однак, використовуючи таку історичну аналогію, логіка української влади є абсолютно хибною, бо діє лише перша половина плану, а от стратегії та механізмів повернення окупованого Донбасу далі немає. Влада продовжує не визнавати тимчасову втрату територій і не пояснює це громадянам, – заявив Снєгирьов.

Він також підкреслив, що постачання на окуповані території газу, електроенергії та води виглядає, як виплата Росії контрибуцій та визнання військової поразки.