Події
6 квітня 2017
ГПУ відкрила кримінальне провадження стосовно масових затримань українців на території Криму
Належні заходи реагування на виявлені порушення закону будуть уживатися і надалі.
news-image

Генеральна прокуратура України порушила кримінальне провадження за фактом незаконного затримання громадян України у Сімферополі представниками окупаційної влади Криму. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Інформує «Є!», з посиланням на apostrophe.ua.

"Виявлено повідомлення про те, що 06.04.2017 в м. Сімферополь на території "Центрального ринку" співробітники протиправно створених на тимчасово окупованій території України силових органів у форменому одязі спецпідрозділу "ОМОН" незаконно затримали понад 60 осіб.

Відомості про вказаний злочин Генеральною прокуратурою України внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі двох чи більше осіб)", - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування доручено здійснювати слідчим Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, а процесуальне керівництво прокурорам прокуратури Автономної Республіки Крим.

Належні заходи реагування на виявлені порушення закону будуть уживатися і надалі.

"Відповідальність кожного, хто вчинив злочин на тимчасово окупованій території України, буде невідворотною", - підкреслили у прокуратурі.

Відзначимо, за інформацією громадської організації "Крім_ SOS" затриманих торговців ринку Тараса Ібрагімова, Андрія Крисько, Алі Асанова і Мустафу Дегерменджі вже випустили з СІЗО під домашній арешт.

Читайте також: СБУ запобігла теракту на Хмельниччині (фото, відео)
Читайте також: «Якщо вороги, які воювали проти України, можуть потрапити до парламенту - це означає що ми настільки окуповані, що не можемо собі уявити», - нардеп