Події
9 січня 2015
Невідомі захопили заручників в передмісті Парижа
Невідомі захопили заручників в департаменті Сена і Марна в столичному регіоні Франції, повідомляє 9 січня радіостанція RTL.
news-image

Agence France-Press з посиланням на поліцію повідомляє, що заручників декілька.

На автотрасі біля міста Даммартен-ан-Гоель чутно стрілянину. Раніше в цьому районі був помічений автомобіль, в якому знаходилися люди, схожі на братів Шерифа і Саїда Куаші, підозрюваних у теракті в центрі Парижа 7 січня. 

За даними джерел видання Le Parisien, в перестрілці загинули двоє людей, ще 20 отримали поранення.

Підозрювані забарикадувалися в будівлі друкарні CDT в промисловій зоні. Даммартен-ан-Гоель розташований в департаменті Сена і Марна. В даний час промзона повністю оточена поліцією, повідомляє ТАСС.

Нагадаємо, вранці в середу 7 січня, троє осіб напали на редакцію сатиричного журналу Charlie Hebdo в центрі Парижа, розстрілявши з автоматів 12 осіб. Причиною нападу, як передбачається, стала публікація карикатур на ісламських лідерів.

Один з підозрюваних 18-річний Хамід Мурад, сам здався в поліцію після того, як побачив своє ім'я в соцмережах. При цьому він заявив, що невинний.

Двох інших - братів Саїда і Шерифа Куаші - шукає поліція. Їх фотографії поширили всі французькі ЗМІ. У четвер з'явилася інформація, що підозрювані, озброєні автоматами і гранатометами, були помічені в департаменті Ена на півночі Франції. Помітив їх співробітник бензоколонки розповів, що брати Куаші пограбували автозаправну станцію, забравши бензин і продукти. Офіційного підтвердження цих даних немає.