Політика
9 січня 2015
Порошенко візьме участь в Марші єдності в Парижі 11 січня
Про це йдеться в пості на офіційній сторінці президента в Facebook
news-image

Президент Петро Порошенко в п'ятницю, 9 січня, заявив, що візьме участь в Марші єдності в Парижі 11 січня, в неділю, пише Є | Єдність.інфо з посиланням на офіційну сторінку президента в Facebook.

"В неділю в Парижі разом з народом Франції і Президентом Олландом візьму участь у Марші єдності. Скажемо НІ тероризму та страху, ТАК - свободі і демократії", - йдеться в заяві.

Відзначимо, що в ході свого вечірнього звернення до нації Олланд закликав громадян до єдності і додав, що велика кількість керівників держав усього світу висловили солідарність з Францією, пише телеканал "Дождь". Багато з них мають намір прибути в Париж в неділю, коли проходитиме марш в пам'ять про загиблих у терористичних атаках.

Олланд пообіцяв, що він сам візьме участь у цьому ході, "щоб нести цінності демократії, свободи і плюралізму".

Нагадаємо, що раніше Порошенко висловив свою солідарність у скорботі за загиблими в Парижі, засудив теракт, а також поклав квіти до будівлі посольства Франції в Києві.

Після нападу на редакцію сатиричної газети Charlie Hebdo в Парижі, в ході якого було вбито 12 осіб, заручників захопили в двох локаціях. Зокрема, в типографії переховувались брати Куаші - безпосередні підозрювані в розстрілі співробітників журналу та двох правоохоронців. Їх було ліквідовано в ході штурму.

Ще 5 заручників тримали в кошерному магазині в районі Порт-да-Вінсент. Терорист, що захопив магазин, також підозрюється у вбивстві жінки-поліцейського на півдні Парижа вчора, 8 січня. Він заявляв, що вб'є заручників, якщо почнеться штурм типографії, де перебували брати Куаші. Втім, цей магазин звільнили одночасно з типографією. Жертв уникнути не вдалося, загинуло четверо заручників.