Події
11 січня 2015
Офіс німецької газети підпалено після публікації карикатур Charlie Hebdo
Під ранок в неділю невідомі закидали будівлю редакції Hamburger Morgenpost камінням і пляшками із запальною сумішшю
news-image

Офіс німецької газети Hamburger Morgenpost, яка передрукувала карикатури французького видання Charlie Hebdo на пророка Мухаммеда, зазнав напад у неділю, повідомила місцева поліція. Про це пише Є l Єдність.інфо із посиланням на Інтерфакс.

Рано вранці невстановлені особи закидали нижні поверхи будівлі, в якій розташовується редакція газети, камінням та горючими речовинами. В результаті виникла пожежа, яку вдалося швидко згасити. Обійшлося без постраждалих, оскільки в будівлі у момент нападу нікого не було.

Після атаки поліція затримала двох чоловіків, проте їх причетність до інциденту поки не підтверджена.

7 січня в Парижі в ході нападу ісламістів на офіс сатиричного журналу Charlie Hebdo загинули 12 співробітників видання. Подію було визнано терактом. Наступного дня цілий ряд великих європейських і міжнародних новинних видань передрукували карикатури Charlie Hebdo на знак підтримки колег, які постраждали внаслідок атаки.

Тим часом, як пише в неділю німецька газета Bild, посилаючись на дані американської розвідки, недавні теракти в Парижі можуть стати початком хвилі терору в Європі.

За її даними, Агентство національної безпеки США перехопило переговори деяких лідерів джихадистських угруповань. З них випливає, що Європу чекає новий сплеск терористичних актів, а події в Парижі є їх передвісником.

"Аль-Каїда" також попередила про готовність до нових терактів. Так, керівник єменського відділення організації Шейх Харіс ан-Назарі заявив напередодні, що ніхто, хто "бореться проти Аллаха, не буде в безпеці".