Нацкомісія прийняла новий порядок і процедуру формування тарифів
До сьогоднішнього засідання комісії було підготовлено значну кількість документів, що стосуються стимулюючого тарифоутворення з усіх сфер, які регулює комісія.
news-image

Національна комісія з регулювання енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ) схвалила проекти рішень про порядки і процедури формування тарифів на принципах стимулюючого регулювання для компаній-ліцензіатів. Відповідні рішення були одноголосно прийняті на черговому засіданні НКРЕКП, пише «Є!» з посиланням на Тиждень.

Зазначається, що рішення стосуватиметься компаній, які здійснюють транспортування теплової енергії магістральними і розподільчими тепловими мережами, надають послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, передачі електроенергії магістральними та міждержавними електромережами, а також диспетчеризації Об'єднаної енергосистеми України.

"Мова йде про схвалення проектів рішень, які будуть опубліковані на сайті комісії, і кожен зможе подавати свої пропозиції. Немає заперечень? Рішення прийнято", - сказав голова НКРЕКП Дмитро Вовк.

Він повідомив, що до сьогоднішнього засідання комісії було підготовлено значну кількість документів, що стосуються стимулюючого тарифоутворення з усіх сфер, які регулює комісія.

"Зараз підготовлено документів 15 по стимулюючого тарифоутворення. Ці документи включають визначення регуляторної бази, методології, порядки визначення необхідного доходу, параметри регулювання, розподіл активів і витрат, доходів по різних видах діяльності, встановлення регуляторної норми доходу та інше", - додав Вовк.

Раніше Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, встановила тариф на транспортування теплової енергії для столиці. Зокрема, вартість 1 Гкал становитиме 88,61 гривні.

Читайте також:У Міненерго знову вирішили підняти ціну на вугілля