Суспільство
14 січня 2015
Слово «ватник» стане гордим ім'ям для росіян
news-image

Кафедра теорії та практики журналістики Алтайського державного університету проводить конкурс наукових, науково-публіцистичних та творчих робіт, присвячених героям Великої Перемоги «З одного металу ллють медаль за бій, медаль за труд», повідомляється на сайті управління. Про це повідомляє Є l Єдність.інфо.

З джерела ясно, що в конкурсі можуть брати участь учні шкіл, вузів, центрів додаткової освіти і юні кореспонденти ЗМІ, нагороди вручаються в двох номінаціях - «наукові дослідження» і «науково-публіцистичні та творчі роботи».

Учасникам запропоновано такі теми: в першій номінації - «За законами воєнного часу», «Подвиг багатонаціонального народу», «Батьківщина-мати» і «Патріотизм« трудової армії »; у другій - «У моїй родині є червоний стяг Перемоги», «Діти війни. Життя і доля, обпалена війною », «Горде ім'я - «ватник», «Ми - не колоради». Ми - нащадки дідів і батьків з Георгіївськими хрестами! ».

Читайте також: В Москві написали свою історію Криму: "Крим завжди був наш"

Конкурс проводиться в два етапи, в першому, заочному турі надаються матеріали. За його результатами журі визначає учасників другого туру, де учасники вже очно представлять свою роботу.

Заявки на участь приймаються до 27 березня. Переможців-абітурієнтів Алтайського держуніверситету, бажаючих навчатися журналістської майстерності, чекає приємний бонус: за перше місце абітурієнт отримає додатково 20 балів на вступному творчому випробуванні, за друге - 15, за третє - 10. Лауреати заочного туру отримають по п'ять балів.

Читайте також: У Литві російські товари мітять колорадськими жуками. ФОТО

Крім того, їм будуть вручені дипломи та пам'ятні призи, а конкурсні роботи будуть опубліковані у збірнику наукових матеріалів.

Мета проведення конкурсу, як йдеться в анонсі, - «актуалізація ролі і значення подвигу багатонаціонального народу країни, активізація почуттів патріотизму та гордості, формування глибокого, цілісного розуміння духовних основ героїзму трудівників тилу, які зробили неоціненну роль у визволення країни і народів Європи від фашистських загарбників» .