Суспільство
14 січня 2015
Шеф-кухарю путінської кухні заборонили використовувати гриби
«Якщо я приготую таке, мені скажуть, що я з глузду з'їхав», - пояснює Макрідін.
news-image

Шеф-кухар кремлівської кухні або офіційно заввиробництва комбінату харчування «Кремлівський» управління справами Президента РФ Костянтин Макрідін розкрив таємниці приготування страв для російської політичної еліти. Під керівництвом кухаря трудиться більше 600 чоловік. Про це повідомляє Є l Єдність.інфо із посиланням на "Ура.ру".

Виявляється, перших осіб держави не можна годувати горіхами і медом - «це табу», розповів Макрідін порталу interviewrussia.ru і уточнив: «Не знаю навіть чому, але, швидше за все, через те, що це сильні алергени. Є продукти, які вже заздалегідь забраковані. Наприклад, білі гриби. Я їх обожнюю, але ні на один прийом я не можу їх включати в меню, бо там можуть бути канцерогени, радіація і тому подібні речі ».

Намагався кухар використовувати «італійські делікатесні боровічкі, але теж не зрослося». Кожен продукт для частування на офіційних прийомах, проходить перевірку: приїжджають лікарі з ФСО, і вони беруть пробник кожного продукту на аналіз, під час приготування ці люди перебувають на кухні і спостерігають за процесом.

Читайте також: Незвичайні гастрономічні звички політиків і бізнесменів

Постачальниками для кремлівської кухні є кілька власних господарств, де виробляється молочна продукція.

У технології приготування також існують жорсткі обмеження. Не можна подавати м'ясо medium rare і medium прожарки.

«Якщо я приготую таке, мені скажуть, що я з глузду з'їхав», - пояснює Макрідін.

В основному, використовується sous-vidе - приготування при низьких температурах у вакуумі: під впливом низької температури м'язове волокно не різко скорочується, а повільно-повільно готується - нудиться.

Засмучує кухаря і заборона на «цікаві», але «категорично заборонені речі» - на сніданок яйця Бенедикт, яйця пашот.

«Вони варяться, але вони не готуються до кінця. Жовток-то все одно [сирий]. Весь прикол яйця Бенедикт - розрізати, жовток, як соус, розтікається. Наші лікарі цього не розуміють. Нам потрібно повністю максимально виключити ризик, взагалі. Якщо не дай Бог щось десь якось, самі розумієте - міжнародний скандал », - каже шеф-кухар.

Тим не менш, мінімальна ступінь кулінарної волі на кремлівській кухні є. Наприклад, в якості закуски під горілку високим гостям пропонують оселедець на Бородінському хлібі, або огірок, або млинці з ікрою.