Робот Софія розповіла про те, в яких стосунках можуть бути люди та роботи (відео)
Робот стверджує, що не хоче замінити людей.
news-image

У Женеві в рамках саміту, присвяченого штучного інтелекту, виступив людиноподібний робот Софія. "Вона" зауважила, що не хотіла б замінити людей, пише Phys.org, передає «Є!»

Під час презентації Софія розповіла про своє бачення майбутнього, а також повідала про те, в яких стосунках можуть бути люди і роботи.

На її думку, штучний інтелект буде корисний світу і допоможе людям в різних сферах. Вона додала, що роботи ніколи не замінять людей, але зможуть стати їм "друзями й помічниками".

Однак, розповідаючи це, вона насупилася.

"Є розумні побоювання щодо майбутнього робочих місць, майбутнього економіки, тому що, коли бізнес починає автоматизуватися, всі ресурси, як правило, концентруються в руках вузького кола людей", - розповів творець Софії Девід Хансон.

Під час інтерв'ю в березні 2016 роки Софія заявила, що хотіла б знищити людство: на питання "Чи будеш ти вбивати людей?" вона дала позитивну відповідь.

Пізніше, у квітні 2017-го, виступаючи на американському телебаченні, вона також розповіла про бажання захопити світ, проте додала, що це всього лише жарт.

Софія вміє зображати понад 60 емоцій. Також в її очах є камери, для установки зорового контакту зі співрозмовником.