Політика
17 січня 2015
Міністр оборони Литви Юозас Олекас: ми повинні бути готові до нападу Росії
Уряд Литви боїться нападу Росії, і міноборони країни випустило рекомендації, як слід поводитися у випадку вторгнення іноземної держави.
news-image

Перш за все, автори документа радять литовцям зберігати спокій, не панікувати і не втрачати розсудливості, інформує Є | Єдність.інфо

«Постріли у вашого вікна - ще не кінець світу», - йдеться у брошурі, яка почне надходити в бібліотеки та військові установи країни вже з наступного тижня. Потім громадянам рекомендується протистояти вторгненню, намагаючись організовувати кібератаки проти ворога через Twitter і Facebook, проводячи демонстрації і страйки, передає німецький журнал Der Spiegel.

Читайте також: Литва закликає ЄС розробити план боротьби з російською пропагандою

Страхи щодо того, що Росія може вторгнутися в Литву, стали зростати з самого початку конфлікту на Україну та російської анексії Криму, йдеться в статті. Коли у грудні в сусідній з Литвою Калінінградській області, яка не має кордону з Росією, Москва провела військові навчання за участю 9 тис. Військовослужбовців і 55 військових кораблів.

Читайте також: У Литві російські товари мітять колорадськими жуками. ФОТО
«Приклади Грузії та України, які втратили частину своїх територій, показують, що ми не можемо виключати подібну ситуацію тут і що ми повинні бути готові до неї», - заявив міністр оборони Литви Юозас Олекас новинному агентству Reuters.
Читайте також: Президент Литви назвала Росію терористичною країною

В цілому, з початку воєнного вторгнення Росії в Україну в литовську армію і сили резерву стало вступати більше людей. Крім цього, уряд Литви збирається прийняти закон, згідно з яким всі споруджувані будинки повинні обладнуватися бомбосховищами.