Суспільство
28 червня 2017
Спека наступає: як правильно харчуватись на роботі у ці дні
Від булочок, тістечок, фастфуда, тортів і кексів в спеку потрібно відмовитися.
news-image

Про це виданню ГолосUA розповіла лікар Вікторія Савицька, інформує «Є!», з посиланням на healthinfo.ua.

При роботі в задушливому жаркому приміщенні часто спостерігається повна відсутність апетиту. Але це зовсім не означає, що потрібно залишатися голодним, адже організму для повноцінної роботи потрібні поживні речовини. Влітку грань дуже тонка - варто з'їсти щось дуже жирне або гостре, солоне, копчене і т.д, як тут же падає працездатність, кидає в жар, хочеться прилягти і про все забути.

«А при відсутності їжі наступають сонливість і апатія, викликані браком цінних речовин. До того ж, у такому разі, до вечора ви гарантовано накинетеся на холодильник і з'їсте понад норму, що шкідливо не тільки для фігури, але і є величезним навантаженням на серце і внутрішні органи. Якщо апетиту, як такого, немає, з'їжте пару персиків або яблуко, ще краще - овочевий салат із зеленню. Перекусити можна також звичайними огірками, - в них міститися корисні мікроелементи і вітаміни і велика кількість рідини, що також дуже важливо для організму. Ще корисніше, якщо ви поріже їх часточками, посиплеться зеленню і приправами половиною ложечки оливкової олії », - заявила лікар.

Влітку корисні легкі каші, пшениця, ячмінь, дикий рис, а з м'ясних продуктів краще вживати качку, кролика, каже експерт. Також рекомендована нежирна риба, краще приготована на пару відварна або запечена, - є її можна на непозднее вечерю, годин до 6 вечора.

«Вранці можна починати з каш з овочами (можна тушкованими, але з мінімальною кількістю масла) або мюслі зі свіжими ягодами, щоб забезпечити організм клітковиною і вуглеводами. Поки спека ще не настільки сильна, вони встигнуть засвоїтися і забезпечити організм енергією до обіду. Якщо є в жарку пору не хочеться, можна замінити обід якимось фруктом або салатом або просто порізаними овочами. Найбільш оптимальними і корисними в спеку є капуста, брокколі, болгарський перець, кабачки, баклажани, огірки, томати, артишок. У спеку прекрасно сприймаються організмом все без винятку цитрусові і сезонні ягоди, адже природа сама підказує нам що і в який період є », - порадила лікар.

Від булочок, тістечок, фастфуда, тортів і кексів в спеку потрібно відмовитися, так само як від м'яса червоних сортів і будь-яких смажених страв.

Читайте також: Учені довели, що пальмова олія провокує рак - вчені
Читайте також: Три продукти, які найбільше руйнують зуби
Читайте також: Україна має покінчити з імітацією реформ - Томбінський