Політика
28 липня 2017
Прем'єр Пакистану подав у відставку після рішення суду про його відсторонення
Верховний суд країни одноголосно прийняв рішення про відсторонення Шаріфа з посади.
news-image

Прем'єр-міністр Пакистану Наваз Шаріф подав у відставку після того, як в п'ятницю Верховний суд відсторонив його від посади у зв'язку з підозрою в корупції. Про це повідомляє телеканал Al Jazeera з посиланням на канцелярію глави уряду, передає «Є!»

"Негайно після вердикту Верховного суду Мохаммад Наваз Шаріф подав у відставку з поста прем'єр-міністра. Всі можливості, передбачені конституцією і правовими нормами країни, будуть застосовані на підставі наших серйозних претензій до висновку суддів", - цитує телеканал документ.

Раніше в п'ятницю Верховний суд країни одноголосно прийняв рішення про відсторонення Шаріфа з посади. Суд постановив почати кримінальне переслідування колишнього прем'єр-міністра і його сім'ї. Своєї посади за вердиктом суду позбувся і глава мінфіну країни Мухаммад Ісхак Дар, який був фінансовим консультантом Шаріфа.

Розслідування щодо Шаріфа було розпочато в зв'язку з публікацією в квітні 2016 року документів однієї з панамських юридичних фірм. З них випливало, що два сини Шаріфа і його дочка таємно володіли щонайменше трьома офшорними компаніями, зареєстрованими на британських Віргінських Островах. У квітні комісія з п'яти суддів Верховного суду прийняла рішення про те, що для усунення прем'єра від влади немає достатніх підстав, але постановила створити об'єднану слідчу комісію для розслідування цієї справи. Минулого тижня комісія завершила розгляд десятитомної доповіді й приступила до винесення вердикту.

Читайте також: Офшорні справи: Верховний суд Пакистану визнав прем'єр-міністра таким, що не відповідає посаді