Події
31 серпня 2017
МЗС Білорусі викликало українського дипломата
Мінськ вказав Києву на недоречність погроз.
news-image

Міністерство закордонних справ Білорусі викликало українського дипломата Валерія Джигуна після заяв заступника голови українського відомства Олени Зеркаль з приводу зникнення в Білорусі Павла Гриба. Про це повідомляє TUT.BY з посиланням на прес-секретаря МЗС Білорусі Дмитра Мірончика, передає «Є!» із посиланням на Кореспондент.

"Українського дипломата Валерія Джигуна викликали в МЗС Білорусі, щоб довести безперспективність погроз і неприйнятність висловлювань, які прозвучали вчора з вуст заступника глави МЗС України Олени Зеркаль", - йдеться в повідомленні.
"Люди, на жаль, зникають з різних причин - і з власної волі чи дурості, і в результаті зловмисних дій третіх сил. Якщо за 19-річним молодим чоловіком не встежили його батьки і влада власної країни, то це ще не привід валити з хворої голови на здорову. Точно не по-партнерськи через добу після офіційного прохання про допомогу звинувачувати в чому-небудь країну, яка без її відома була обрана місцем чи то романтичного побачення, чи то конспіративної зустрічі", - зазначив Мірончик.

Нагадаємо, 30 серпня Зеркаль сказала, що Білорусь лише на словах поводиться як партнер, а на ділі діє зовсім інакше. Ці слова прозвучали на тлі зникнення в Білорусі 19-річного українця Павла Гриба, родичі якого підозрюють ФСБ Росії у викраденні хлопця з Гомеля.  Раніше Україна направила Білорусі ноту через зникнення Гриба. Пізніше консул у Мінську повідомив, що його немає серед затриманих чи заарештованих у білоруських СІЗО.

Читайте також: Українець, який зник в Білорусі, перебуває в Росії, – ЗМІ