Суспільство
1 вересня 2017
МЗС України закликало Польщу розв′язати питання з новими польськими паспортами «в дусі добросусідства»
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін закликав свого польського колегу Вітольда Ващиковського розв′язати питання.
news-image

Глава Міністерства закордонних справ (МЗС) України Павло Клімкін закликав свого польського колегу Вітольда Ващиковського "в дусі добросусідства" розв′язати питання щодо зображення розташованого на Личаківському цвинтарі Львова Меморіалу орлят на нових польських паспортах, повідомляє прес-служба українського МЗС, передає «Є!».

Про це йшлося на зустрічі глав зовнішньополітичних відомств у межах засідання країн "Вишеградської групи" і "Східного партнерства" в Будапешті 31 серпня.

Українська сторона наголосила на суперечливості ідеї щодо зображення цвинтаря орлят у Львові на нових польських паспортах та підкреслила необхідність вирішення цього питання в дусі добросусідства, – ідеться в повідомленні.

Окрім того, сторони обговорили заходи щодо зміцнення безпеки у Східній Європі в контексті російсько-білоруських військових навчань "Запад-2017" і зміцнення оборонного потенціалу НАТО.

За словами Ващиковського, посилення безпеки є головним завданням для регіону Східної Європи.