Політика
28 січня 2015
Новий прем'єр Греції називав Україну "неонацистською" і спілкувався з ідеологом "Новоросії"
Він також закликав Євросоюз не визнавати українську владу.
news-image

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас, який очолив новий уряд, сформований після перемоги на виборах Коаліції радикальних лівих (СИРІЦА), у травні 2014-го року називав уряд України "неонацистським", повідомляє Є | Єдність.інфо із посиланням на ТСН.

Як пише "Голос Америки", Ципрас також закликав Євросоюз не визнавати українську владу та підтримати "народи, які вирішили створити всередині держави федерацію". Відповідна заява прозвучала навесні у ході дебатів із президентом Європейського парламенту Мартіном Шульцем у відповідь на його заклик переглянути європейську політику щодо Росії після її анексії Криму.

"Ми у ЄС не повинні визнавати та приймати уряд неонацистів в Україні... ЄС не має схвально дивитись на переділ кордонів, але ми маємо поважати позицію народів, які вирішили створити федерацію всередині держави", - говорив тоді Ципраса.

Крім того, цього вівторка дослідник радикальних рухів у Європі Антон Шеховцов поширив фотографію, на якій чинний міністр закордонних справ Греції Нікос Коціас позує поруч із російським ідеологом євразійства та неоімперіалізму Олександром Дугіним, якого називають одним з натхненників ідеї "Новоросії".

Дугін також відомий численними україноненависницькими заявами. Зокрема міркуваннями про те, що геноцид щодо українців на часі.

"І Коціас, і Дугін пов'язані із російським олігархом Костянтином Малофєєвим, на якого накладено санкції з боку ЄС та Норвегії за підтримку російських екстремістів у Східній Україні", - говорить Шеховцов.

Зазначимо також, що і Коціас, і Ципрас належать до Коаліції радикальних лівих (СИРІЦА), яка перемогла на останніх парламентських виборах у Греції. Відомо також, що СИРІЦА виступає проти політики санкції щодо Росії.